Dirty Oppland og Gudbrandsdali Gangstaparty på Felix

Sånt no´ hakke vi i by´n!

Hip-hop kollektivet Dirty Oppland med OnklP og Jaa9 i spissen dro i gang romjulas første store fest og serverte både sardiner og rap i lokalene til Felix på Lillehammer.

«Skjeeeer ´a på Felix?!» ropte de ut til det utsolgte lokalet med fans og venner som hadde opparbeidet seg store nok fettreserver av ribbe til å kunne stå ut en hel kveld med sang og dans. Pågangen var så stor at folk slukøret måtte snu i døra. Men de heldige fikk et særdeles variert program. Tidlig ble vi introdusert til «Lillehammer-dansen», en «dans» de ljuger på seg at er en greie på Lillehammer når de spiller rundt om i Norge. Og mer tull og tøys skulle det bli.

Erik & Kriss fikk selvfølgelig passet sitt påskrevet i mindre heldige vendinger til stor jubel. Og gromstemningen steg enda et hakk da de loddet ut «Dirty Oppland fruktkurven»; bestående av blant annet ananas, pære, sardiner, nudler og risengrøt. Vinnerloddet var M62.


Da de gikk på scenen var det fire MC´s (rappere) og en DJ. Men etter hvert fløt det over av mennesker. Hvem var alle sammen? På det meste kunne vi telle 15 personer som spilte eller rappet, nippet til øl, filmet eller kun bidro med god stemning. For mer lokalt og nært enn dette kan det ikke bli når venner og fans visker ut skillet mellom tilskuer og artist.

Da partybandet Gudbrandsdali Gangstaparty (GGP) hengte på seg instrumentene, tok kvelden en litt uventet retning. Fra å være en rendyrket «Best Of»-konsert med byens beste, til å bli noe som minte om en skeiv avslutningskonsert på gymnaset. Men selv om GGP var noe ubestemmelig og ufokusert var det også underholdene og svært lite pretensiøst. Høydepunktet var da de dro i gang allsang under reggaelåta «All My Rastas».

«Skal ikke detta være en rap-konsert ´a?» kom det fra Dirty Oppland og dermed svingte de og GGP i gang minihiten ««Stank Ass Ho», dog uten Rune Rudberg for anledningen. For Dirty Oppland & co hadde ikke noe å bevise. De ristet også ut undergrunnshitene «Drekka» og «Dritings. Mellom låtene fikk de publikum til å synge med på feks «Dirty Oppland, Dirty Oppland, sånt no´ hakke vi i by´n. Nei det har vi ikke!» eller så mante de frem «Heal The World-stemning» for å redde dagens skakkjørte verdensøkonomi.


Reklamer

6 thoughts on “Dirty Oppland og Gudbrandsdali Gangstaparty på Felix

  1. Hei! Kjempeblogg! Jeg er også nazist og dum i hodet, og denne lesningen var god lesning å lese. Dessuten var det en veldig fin konsert, og GGP var mye kulere enn det du sier da. Egentlig var dette den kuleste konserten i Lillehammer i hele 2008! Heia United!

  2. Hei og hå. ser at du digger dørti oppland og det er kult, det er bare så synd at du ikke er det. Jeg er av den oppfattning at det for din del kunne vært fruktbart og distansere seg fra de konforme rammene du har for musikk av denne arten. Jeg ser at for en «regel rytter» av din rang, kan det virke skremende med en scene konstilasjon bestående av over 2 personer. IKKE FRYKT , dette er etter min mening noe av det som gjorde gårsdagen til en syksess . Onkl p er kjekk , Jaa9 er ikke så verst han heller og du er gay. Screw deg . GOD JUL. Ikke gå på ski på holka.

    Fuck folka! 🙂

  3. Hei Hallgeir bassen;) Snuuperkul blogg assa:) Digger det du skriver lism, på ordentlig assa:-D Herregud Lise, du er bare snuuuper keeg assa, seriøst lism, på ordentlig, nazister er jo bare så utrolig snuuuper teit lism. Seriøst assa. Du er kjempe teit, Hallgeir er jo min bassebass og mener bare ordentlig ting. Dessuten er United bare for alle de som ikke liker smink på ordenlig lism, seriøst. Dessuten er ikke OnkelPe den kjekkeste i Opplandparty, det er dj babsalicous. Han er snuuuper snæx lizm, seriøst, på ordentlig. Glad i deg babslaicous;) Bli med på nasjpil eller? hihi 😉 Snuuuper kult at du tør å være deg selv bassegeir:) Goood jul, kozi-klemzi fra space-babsaliciousa di;) kyss på ryggen 🙂

  4. Halgeir du må bare stå på , ikke hør på folk som henriete ! Revelusjonen kanke stanses! Rock on!

    PS: spacebabe du virker som en jovial frøken!

  5. Henriette, jeg har digga feks Wu Tang i mange år og blir ikke skremt av å se mange folk henge rundt på scena høye som ørner. Men du må ikke glemme hvor denne anmeldelsen skal stå på trykk, nemlig i GD. Ikke i Kingsize eller en annen hip-hop bibel. Ingen tvil om at menneskemylderet oppå scena hevet stemninga, men noe stort band var def ikke GGP.

  6. Hei! kul konsert! GGP er jo et mye større band enn f.eks Aha. De hadde bare 3 medlemmer de, mens GGP hadde vel kanskje 8 stykkjen. Gleder meg til neste år! Spacebabe; MSN?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s