Shit City på Felix

Reisen til julestjernen

Tradisjonen tro besøkte countryrock-bandet Shit City hjembyen Lillehammer i romjula. De dro frem gavesekken på Felix og ga oss mange nye sanger fra det kommende albumet.

Når Shit City gjester Lillehammer, er oppvarmingsband overflødig. De kommer hjem til venner. Bandet gikk opp på scena og startet med to nye sanger, «Tears All Over» og «Portugese Harbor». Overraskende var det at gitarist Morten Lunde hadde vokalen på sistnevnte. Kanskje de var litt preget av høytiden, for de fokuserte mest på fremføringen av alle de nye låtene som ble presentert og lite på utenomsnakk. Men det musikkelskende publikummet hadde heller ikke betalt for å høre stand-up på fjerdedagsjul.

I stedet fikk publikum et vel av nye låter og nye vrier på gammelt stoff. Shit City tøyde for eksempel låten «Shit City» mot enda mer psykedeliske toner enn tidligere. Denne konserten viste at de har jobbet fokusert i 2008, både som individuelle musikere og som band. Det er også noe av grunnen til at man kan se Shit City flere ganger uten å gå lei. De har jazzens spennende innfalsvinkel på countryrock-sangene sine, hvor uttrykket til hver enkelt komposisjon stadig utfordres. Det krever mye, men når det klaffer blir det jule- og nyttårskveld samtidig. Resultatet viste de denne kvelden med et større musikalsk uttrykk enn på tidligere konserter.

De gikk heldigvis ikke i den sentimale countryfellen og up-tempo sanger som «Harbor» fikk bevegelse i publikummet som likevel var mer bedagelige enn ved tidligere anledninger. Det var de eldre sangene som publikum naturlig nok ga mest respons på. Under «Lonely Queen» startet de uoppfordret å synge refrenget under den flotte perkusjonsoloen fra Kjetil. Shit City valgte som nevnt å vie mye tid på de nye sangene fra albumet som kommer tredje mars. Fra det spilte de også «Billy The Pilgrim» med tekst av Øyvind Berg. Rolige «I Had A Friend» med Simen på banjo var også et nytt bekjentskap.

«Det er noen baki her som sier det er siste låt» kommenterte Gorm. «Nei, nei, nei!» svarte publikum. Men fjerde juledag hadde blitt til den femte. Shit City tuslet av scenen til stor applaus og tok seg en røykepause. Salen maste etter mer. Sigaretter ble stumpet og tilbake på scenen fikk gitarer en runde med stemmegaffelen mens vokalisten sa forsiktig inn i mikrofonen «ja, vi var vonde å be – men det lå vel i kortene.» Bandet ga oss det siste de hadde på hjertet og avsluttet med et «Tusen takk for oss! Vi sees til neste år!»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s