Lukestar på Bingo´n

Flodbølge av vellyd

Oslobandet Lukestar åpnet studentuka på Lillehammer med en flodbølge av vellyd og en rykende fersk Spellemannspris i prestisjekategorien rock i baklomma.

Den uforutsigbare villmannen Yngve Hilmo, med sin svart-hvite Rickenbacker som både klirret og freste.

Den uforutsigbare villmannen Yngve Hilmo

Fra scena strømmer det ut drømmende gitartoner fra en svart-hvit Rickenbacker. Men i det klokka viser 00.00 slår musikerne med de finurlige frisyrene på instrumentene sine, så kontant og hardt at det aldri er  tvil om hvilken kategori de vant årets Spellemann i.

Det by:Larm klare Oslo-bandet Pipedream varmet opp med den melodiøse stadionrocken sin. Fremtoningen var noe gravalvorlig, slik det gjerne blir når man er første band ut. Sangene hjalp heller ikke til der de skled over hverandre, uten å bemerke seg. De fikk høflig applaus fra publikum. Bingo´n var ikke utsolgt, men det var godt oppmøte. Om ikke annet viste Pipedream seg frem som et tett, målrettet og semiprofesjonelt band.

Underholdningsverdien steg derfor betraktelig da kveldens trekkplaster entret scenen. Blendende selvsikre, og med et av fjorårets beste album på samvittigheten, tøyset og spilte de seg gjennom kvelden med stor entusiasme. Lukestar er som historien om den stygge andungen. Første gang jeg så de i ´95 på Blå var det så uinteressant at det ble irriterende. Men parallelt med at Truls begynte å synge stadig høyere toner, steg også kvaliteten på sangene. Lukestar var ikke til å kjenne igjen på Valentinerdagen 2009. En dag vokalist og gitarist Truls Heggero mente vi kunne avvikle én gang for alle, siden det egentlig ikke handlet om kjærlighet, men kun om å kjøpe ting.

Med medlemmer fra et av Norges beste metalhardcore-band, The Spectacle, har Lukestar blitt spisse i kantene. Sammen med de spennende melodiene, og de unorske arrangemenetene, har de kommet langt fra den spede begynnelsen på Blå som en blek The Cure-kopi.

Til tross for at de primært spilte sanger fra fjorårets «Lake Toba», så kunne kvelden betegnes som en «Best Of». Så bra er Lukestar for øyeblikket. Både på plate og på scenen. Fulle av faen. Uforutsigbare. Med klirre-klirr gitarer, «kastratsanger» og en trommeslager som ikke lot noen slappe av. Lukestar er så langt unna du kan komme et introvert indierockband som titter brydd ned på Converse-skoene sine. De var høyt og lavt. Nede blant publikum og langt bak på scenen. Gitarist Yngve Hilmo tar plutselig fart og kaster seg hodestups inn i trommesettet så både trommeslager, cymbaler, trommer og trommerstikker flyr i alle retninger. En bedre musikalsk start på Uka 2009 kunne ikke Høyskolestudentene fått.

«Truls, du synger som en engel!» hadde en fan skrevet så treffende på en plakat han holdt opp. «Men hva med meg, da?!» spurte bassisten som koret.

«Truls, du synger som en engel!»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s