Datarock og Ralph Myerz & The Jack Herren Band

Lillehammersalen rocket inn

To plateklare bergensband fikk æren av å innvie Lillehammers nye storstue på Radisson SAS og samtidig avrunde årets studentuke på Lillehammer.

Datarock er en ikon- og humorbasert duo som ikke høres ut som så veldig mye annet. Hvis du da ikke er såpass sær at du liker Talking Heads og Devo. Som første band ut på byens nye og flotte scene er de som alltid antrukket i røde treningsdresser og mørke, futuristiske solbriller som dekker store deler av ansiktet under hettegenserene. Som forsterkninger følger også bassist Thomas og trommeslager Tarjei fra Ralph Myerz & The Jack Herren Band (RMTJHB) opp på scenen.

Datarock har kultstatus rundt om i verden og følges ubønnhørlig opp av Dagbladet så fort de kler på seg arbeidsantrekket. Mystiske menn med rar musikk selger og underholder. Og det gjør de også denne kvelden. Når sanger som «FaFaFa», som ble en radiohit i Australia, «Princess», «Computer Camp Love» og «Bulldozer» ljomer ut av PA´n, hopper og danser studentene som gale. Hit´ene fordeles jevnt utover kvelden og det som fylles opp mellom er ikke annet enn ventemusikk. Vokalisten synger grautete og det sjangler spillemessig. Datarock er ikke musikalske virtuoser, men vinner publikum på sjarm, lekenhet og humor. Hoppende på scena, flytende oppå publikum eller med skamløs rosing av entusiasmen de får fra salen. Freidig runder de av konserten med en singback av «Time Of My Life» fra filmen Dirty Dancing.

RMTJHB går alltid høyt ut og dette er deres femte konsert i byen. Selv om de stort sett spiller de samme sangene som forrige gang de gjestet Bingo´n, så er 4 av 6 medlemmer byttet ut. Ikke hørbart, men kjemien på scenen er ikke som den var. Spesielt det visuelle samspillet mellom de to perkusjonistene er borte. Dermed faller enda mer av ansvaret på showmannen Captain Straight Edge alias Tarjei Strøm. Han er en visuell nytelse der han tar et sexy skumbad i hardrockklisjéene. Tarjei fortsetter der han slapp med Datarock tidligere på kvelden og overøser publikummet med sine kjærlighetserklæringer. Til og med Ralph´ern selv hjelper til og kommer frem bakom alle knottene sine på en sjarmoffensiv i bar overkropp.

RMTJHB får alltid i gang festen med sine rocka elektronika låter. Men ganske så illustrerende så greier ikke Tarjei å ta i mot trommestikken en eneste gang der den roterer høyt oppunder taket i kjent Tommy Lee-stil. Men bandet er ikke i toppform. Når de er det, leverer de et forrykende rockeshow. I Lillehammersalen er det i stedet et visuelt DJ-sett vi får servert uten smell. I likhet med Datarock avrunder de settet med en singback, «Shout It Loud» av Kiss, hvor de tusler rundt på scenen, vinker bukker og takker for seg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s