Peter Bjorn and John «Living Thing»

En vakker stilstudie

Supertrioen er tilbake etter det introverte og ujevne «Seaside Rock» (2008). «Living Thing» er derimot helstøpt. Du kan enten ta det som en forelesning i genial musikkproduksjon eller kun nyte det flotte popalbumet. Bjorns (Björn Yttling) karakteristiske lydbilde er lett gjenkjennelig, både på egne sanger eller som produsent for andre artister (Anna Ternheim, Robyn, Nicolai Dunger). Mye romklang, spartansk utført og fokus på perkusjon. Og når de samtidig har jobbet med å benytte utradisjonelle klanger på rytmeseksjonen, er det som da man var liten og oppdaget et nytt gjemmested.

Musikalsk fortsetter de med å la 60-talls poppen være en tung inspirasjonskilde. Nytt er derimot Paul Simon/Afropop-preget som du kan høre på «Living Thing» og «I Want You» – ikke ulikt yndlingene i amerikanske Vampire Weekend. Singelen «Lay It Down» med det klingende refrenget «Hey, shut the fuck up boy! You are starting to piss me off!» og allerede nevnte «Living Thing» er de mest umiddelbare sangene. Mange av de andre gjemmer seg litt bak rare arrangementer og eklektisk instrumentering, slik som «I´m Losing My Mind» og balladen «Stay This Way».

Til tross for at albumet ikke inneholder noen ny plystre-hit alá «Young Folks» er dette et solid stykke arbeid. Minuset er at det særegne lydbildet kan skremme bort potensielle fans. Og dermed vil de nok fortsette med å være en diamant blant de som er over gjennomsnittet interessert i musikk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s