Superfamily, Bingo´n 12.09.09

Lot musikken snakke

Selv om ikke mossebandet Superfamily serverte wienerpølser med vaffel fra scenen ble lillehamringene gode og mette av mange radiohit´er.

Da kan vi med sikkerhet slå fast at høsten er i gang. HIL-studentene er tilbake i byen og Studenthuset Bingo´n har arrangert semesterets første konsert. Hva er da bedre enn å få Norges høyest utdannede band til å svinge innom? I syvmanns-orkesteret har alle minimum Master-grad; man kan blant annet telle en sosiolog, en biolog, en historiker og en kjemiforsker blant medlemmene(!)

Unorskt
Alle student-vorspielene rundt om i byen denne kvelden måtte ha vært vellykede; for når akademikerene gikk på scenen trengte de ikke å anstrenge seg nevneverdig for å få varm og god respons fra publikum. Stemningen i salen var svært god fra første akkord selv om det ikke var noe oppvarmingsband. Og når Superfamily freidig spilte den «gamle» suksessingelen «Taxi Dancing» som andre låt var kvelden spikret. De er noe så unorsk som et band med suksess basert på hit´er spilt på NRK Petre og norske studentradioer. Og med to mannlige korister/dansere er de også noe utenom det vanlige.

Kald krig
Mossebandet har akkurat sluppet sin tredje langspiller som har blitt godt mottat av musikkpressen. Et mørkere album med ærefrykt for teknologi under den kalde krigen som tema.  Statisk dansing og 60-talls dresser gir de et byråkratisk uttrykk som fungerer godt til de pompøse og fengende sangene som fikk Lillehammer-studentene til å danse av glede. For med pisk og det de selv påstår er lystgass på scenen er de et band som skiller seg ut. Og det var når disse to elementene dukket opp at lørdagskvelden fikk det nødvendige løftet.

Outrert
Superfamily trengte en halvtime før de fikk vist seg fra sin beste og kulørte side. De er et band som både er morsomt å se og som skriver gode dog outrerte album. Med strofen og tittelen fra singelen «The Songs of the Weak Will Die» hengende i luften gikk de av scenen før de med hjelp av tilrop fra salen kom opp igjen med et par ess i ermet. Høstens første konsert på Bingo´n ble avsluttet med hit´ene «The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night» og «Let´s Go Dancing» fra deres siste album som er en eneste lang og kraftig gledesrus.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s