The Cumshots på Felix, Lillehammer

Hardt, rått og dysfunksjonelt

Det hjalp lite at høstens første snøfall gjorde Gudbrandsdalen jomfruelig hvit. Kristopher Schau dro oss inn i en verden der menn er menn, kroppens reservebatterier slites, intellektet forderves og moralen lobotomeres.

– Vi visste at turnéen ikke ville starte før vi spilte på Lillehammer, smisket vokalist Max Cargo aka Kristopher Schau skamløst til Felix. Dette var deres andre jobb på en turné som tar dem rundt hele Skandinavia, England og Tyskland for å vrenge fram menneskets mørke hjerte.

Japansk galskap
Electric Eel Shock klippet snora for vinterens konserter på Felix. Japanerne har etter gjentatte besøk fått fotfeste i byen og ble hjertelig mottatt. Selv om de ropte «I love Heavy Metal!» på jap-engelsk underholdt de med Hardrock og tøys. En fin kontrast til gravalvoret og tungsinnet som kom etterpå.

Kongen
Elvis Presley synger alltid inn The Cumshots på scena og ble også denne kvelden avbrutt av trommene før han fikk avslutte sine myke strofer. Bandet var ulastelig antrukket som et Nashville-countryband som har havarert i Las Vegas. Det inntrykket varte ikke lenge. For en konsert med The Cumshots er en dokumentar om menneskelig forfall og selvforakt. Det er fysisk og rått, personifisert av Kristopher. Ingen stor vokalist, men med et pulikumstekke og karisma som gjør The Cumshots verdt å se.

Klar for et større publikum
Elvis Presleys intro ble kvelt av «Praying For Cancer» som er en av deres beste låter i en kvalitetsmessig varierende katalog. Tidligere har de vært fornøyelig på scenen men monoton og kjedelig på plate. Med «Life Less Necessary» har de laget et album som kan gi kultbandet et vesentlig større publikum. De har fått ny bassist og supplerte med en ekstra musiker på gitar/perk/orgel som dessverre forsvant i trøkket. Sinne og aggresjon rådet; spilt av et band som er overraskende tette til nettopp å ha startet turnéen.

Skabb-befengt
– Klasse er det første man tenker på når man spiller i The Cumshots, ironiserte Schau. Et band som kan beskrives som et dysfunksjonelt, skamfert og skabb-befengt dyr. Kristopher introduserte åpningssporet på den nye plata, «What Bleeds Must Be Butchered» som et forsøk på å skrive en kjærlighetssang, som gikk ad dundas. Det var tungt og deilig og de ga sin hittils beste konserten på Lillehammer. En vellykket sesongåpning for Gudbrandsdalens ledende rockeklubb.

Reklamer

One thought on “The Cumshots på Felix, Lillehammer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s