Them Crooked Vultures «s/t»

Neddopet gribberock

Hva kan gå galt når Duracell-dophuet Josh Homme (Queens Of The Stone Age), bass-legenden John Paul Jones (Led Zeppelin) og trommegud Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) finner sammen? Svært lite, viser det seg. Josh har et sterkt musikalsk stempel som preger alle prosjektene han involverer seg i. Tidvis i overkant mye. Samtidig har mange av sidesprangene hans tendert til å bære preg av rå skisser. De beste idéene fra «Desert Sessions» platene fra slutten av 90-tallet, dukket senere opp ferdig bearbeidet på ulike Queens Of The Stone Age plater. Samtidig er mannens idéer noe av det mest spennende som skjer og har skjedd rocken det siste 10-året. At Dave Grohl prioriterer det joviale, men akk så konforme Foo Fighters er trist når man hører hva han presterer bak trommene. De erketypiske triolene og synkopene – mannen spiller trommeriff, i stedet for å holde strengeinstrumentene i hånden. Men den virkelige stjernen er John Paul Jones som formet den moderne rocken som bassist/organist og uunværlig arrangør i Led Zeppelin.

Sammen er de dynamitt. Selvsikkert dukket de opp under årets Reading festival i England tidligere i sommer som den store overraskelsen og spilte et 45 minutters sett av pur dynamitt.

Det er bare det at debuten (og det som kanskje blir deres eneste utgivelse, man vet aldri med Josh Homme,) ikke har gode nok sanger. For utover singelen «New Fang» er det skralt. Sangene er gjennomarbeidet; proppet med vendinger og spennende løsninger, tunge rytmer og frekke gitarer. Men det hjelper så lite når ikke sangene holder til mål.

Terningkast: 4

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s