Den tenkende manns country

Etter to dager med høyt tempo fra scena på Felix (Cockroach Clan og Drirty Oppland) lokket Shit City også de voksne konsertgjengerne ut på by´n.

SHIT CITY, SCREAMING T-KLEIVEN & TRIO GRANDE
Felix Pub & Scene, Lillehammer

«Vi fåkke´spella mer!» svarte bassist Knut Børresen da pulikum ville ha mer blues fra Screaming T-Kleiven & Trio Grande. Akkurat som Traktor to dager tidligere fikk publikum også denne kvelden mye for pengene med et langt oppvarmingssett. Det føltes nesten som en splitt-konsert. Men selv om publikum applauderte, måtte gausdølene til slutt pakke sakene.

Trangt om plassen
Shit City kom direkte fra Oslos rockeinstitusjon, Last Train, hvor de kvelden før mirakuløst nok hadde fått plass på den bitte lille scenen man finner innenfør døra hvis man ser godt etter. Selv om det er godt med armslag på Felix, greier de likevel å fylle hver krok av den tilmålte plassen med musikkutstyr. Når rytmeseksjonen på flere av sangene teller to trommiser og én perkusjonist blir det ikke mye plass til splitthopp og krumspring for gitaristene.

Lot musikken snakke
Kveldens musikalske høydepunkt kom med den nye sangen «Fleetwood Wilco» med gitarist Morten Lunde på vokal og Simen musiserende på trommesett nr to. Bassist Lars Erik Larsen kunne etterpå meddele at sangen «…kommer på vår neste skive som heter «Levva Livet»» til latter og applaus fra salen. Utover dette var de som alltid ikke i det pratsomme hjørnet. «Er det noen som har noe å si, så er mikrofonen her. Vi må nemlig stemme» spurte Simen. Men alle virket tilfredse med hva som ble presentert, for ingen grep muligheten til å forkynne eller meddele noen sannhetens ord til forsamlingen.

«Shit Heads»
Til å være på Felix, bestod publikummet av mange voksne konsertgjengere. Shit Citys innehar musikalske kvaliteter som ikke bare appelerer til jevnaldrende, men også til godt voksne som har vokst opp med bandets inspirasjonskilder på 70-tallet. En konsert med Shit City byr på flere kjappe rockere, melankolske toner og mer eksperimentelle og spennende sanger. Den trofaste og økende skaren av fans, av bandet døpt til «Shit Heads», setter pris på og blir villig med hvor enn bandet tar veien.

Ved veis ende
Ordknappe som alltid takket de for seg med «Da er vi ferdig. Takk for oss.» Ned; og opp igjen på scenen. Noen ekstranummer og så var årets konsertrekke på Felix Pub & Scene ved veis ende. Det første tiåret på 2000-tallet ble avrundet med en nydelig versjon av Neil Youngs «Tonight’s the Night» som dermed avsluttet kvelden med flere betydninger.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s