Gapskratt i Gausdal

Som en kruttlapp - Lene Grønn var i fyr flamme.

Gausdal Amatørteater, Gausdal Kulturhus

Det store korslaktet rulla inn i Gausdal med lite daukjøtt på slep. Mye musikk og lite dikkedarier fra gjengen med hjertet for scenen.

Gausdølene trenger ikke servering for å komme i godt humør. For allerede under åpningsmonologen satt gapskratten løst i salen. Amatørene ga et musikalsk show med videosketsjer mellom sangene. Ferdig innspilt materiale kan gi et ekstra piff, og de som traff var de som parodierte stereotype sambygdinger. Hadde sketsjene blitt fremført på scena hadde det vært ekstra moro. Litt skøy var det dog fra scenekanten, men slikt blir det aldri nok av.

Mulig det ikke er nødvendig med pub i Gausdal, for i første videoinnslag ble en «tilfeldig» bedugget innbygger spurt om han var tilfreds med Vinmonopolet. Det var bare bra, var svaret, for nå var´n på vei for å få påfyll på dunkene sine. Eller hva med innslaget hvor de kommer over en lokal helt som graver etter kjerringa si i snøfonna? Morsomme sketsjer som til tross for interne bygdereferanser også fungerer for «utabygds». For ikke noe slår en sal full av forventingsfulle folk i godt humør en fredagskveld.

Sangene spente fra Vidar Sandbeck, Alf Prøysen, Edith Piaf og helt over til Jokke & Valentinerne og Marius Müller. Sangene som høstet størst applaus fra det voksne publikummet var de lune visene med høy rotasjon på P1. For det var tross alt et musikalsk show vi fikk høre. I forkant presiserte de at de vokale prestasjoene var av variabel kvalitet, men som glade amatører har de ikke noe å skjemmes over. Så selv om alle skapte den gode og lune stemninga, må prestasjonene til Åse Lene Grønn trekkes frem. Hun virkelig strålte denne kvelden. Både som varm og inderlig sangerinne på de rolige sangene eller som et fyrverkeri på de mer rocka sangene der energien sprutet ut.

Reklamer

One thought on “Gapskratt i Gausdal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s