Vi vant! (Zoom Urørt 2010)

Jack Dalton

Årets Zoom-vinner Jack Dalton og Urørt-vinner Jack Dalton var ute på sin seiersrunde rundt om i Norge og Bingo´n på Lillehammer er fast stoppested.

The Pink Robots, Jack Dalton og Stereobullet

Zoom er en årlig konkurranse som siden 1997 har kåret norges beste usignerte live-band. Urørt er i regi av NRK som lar usignerte norske band få dele musikken sin på nettet og presenterer disse på eteren. Ukentlig plukker en redaksjon ut en vinner og til slutt kårer lytterene årets vinneren. Begge konkurransene har vist seg effektive for ukjente band til å oppnå oppmerksomhet. Men lager man musikk som ikke egner seg for radio faller man helt gjennom, men da er man heller kanskje ikke interessert i konseptet. Men det er påfallende få metalband som deltar, mens det fra hardcore/pønk-scene deltar flere.

Stereobullet

Med Zoom Urørt-seiers turnéen innebærer det også at et lokalt band varmer opp. Og for Oppland var det Hov-bandet Stereobullet som hadde overbevist juryen. Derimot var det sørgelig få som fikk de med seg. Alle tre band fikk 30 minutter hver til å presentere seg og trioen fra Hov gjorde en fin opptreden. Ålreite låter hadde de også, og har de ikke allerede deltatt i konkurransene så bør de slenge seg på. Og musikken? Det var indierock som lener til band fra den amerikanske østkysten med dertil slentrende vokal.

Jack Dalton

Jack Dalton har base i Trondheim og består av blant annet skjåkværen Tom Andre Hånsnar på bass og noen karer fra de dype skoger i Hedmark. Bandet med samme navn som den lille hissigproppen i Lucky Luke er nok glad i amerikanske post-hardcore band som At The Drive In eller Cave In. Som vinner av beste live-band forventer man noe ekstra fra scenen, men denne kvelden bar ikke preg av noe ekstraordinært. Energinivået og entusiasmen burde ha ligget noe høyere. For det gjorde den med siste band ut; The Pink Robots.

The Pink Robots

Bergensbandet vant Urørt-konkurransen med låta «Curly» som ga nok oppmerksomhet til at debutalbumet entret topp 20 på VG-lista! Og endelig ble det folksomt foran scenekanten. Ikke ulikt Superfamily både musikalsk og sceneopptreden, det var fengende låter, 80-talls synther, morsomme antrekk og god stemning. Vokalist Hans Christian Helgesen kunne fortelle at de for hver konsert kåret kveldens publikummer og riktig nok, på slutten av kvelden ble en smørblid kar pekt ut. Kvelden startet oppløftende, ble midtveis litt tafatt før The Pink Robots mente det var på tide med en real fest.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s